En mand med fornemmelse for fiskehejrer

Hver eftermiddag holder Erik Andersen hof i Frederiksberg Have. Hejremanden, som Erik også kaldes, er altid ventet med længsel af havens koloni af fiskehejrer. Han kommer nemlig med sild.

Erik Andersen har en drøm. Han vil gerne optræde med firskehejrerne på Rådhuspladsen i København.

Så er der mad
En høj, ranglet skikkelse klædt i pangrød jakke sætter sig på én af ”globænkene” i Frederiksberg Have. Det er søndag eftermiddag. Én af disse dage i marts, hvor man tydeligt mærker, at dagene er blevet lysere, varmere og længere.

Folk fra nær og fjern valfarter til haven på Frederiksberg.

Manden i rødt rasler med sin netto-pose. Han udstøder tre dybe fløjt, der virker som en mad-gongon for fiskehejrerne i nærheden. Fire store, slanke fugle lander elegant og slår kreds om ham.

Manden hedder Erik Andersen. Men han er nok bedre kendt som Hejremanden.

På udflugt i byen
Erik Andersen har gennem de seneste 13 år udviklet et helt unikt forhold til fiskehejrerne i Frederiksberg Have.

Når han kalder, kommer de. De spiser af hånden, sætter sig tillidsfuldt på hans cykel og tager med på udflugt i byen. Hejremanden plus fugle er set så langt væk som ved Søerne i København. Og de har både besøgt politistationen og Frederiksberg Centret.

Ind imellem kan man se de store fugle sidde på rad og række på taget af et hus ved hovedindgangen til Frederiksberg Have. De venter

Kød til hejrerne – brød til ænderne
Erik kommer med mad hver dag. Hans netto-pose er fyldt med sildefileter, pålæg, pølser – og brød. Det sidste er til gæs og ænder, som gerne følger i kølvandet på hejrerne.

– De skal jo også have mad, siger Erik.

Faktisk bruger Erik 600-700 kroner om måneden på mad til fuglene. Men det er intet i forhold til den store tilfredshed, han får ved at vise verden, at de utæmmelige fugle kan tæmmes.

Hans store drøm er at optræde med fiskehejrerne på Københavns Rådhusplads. Det kan du læse mere om i artiklen “På vippen med hejremanden” på Berlingskes hjemmeside.

Nedenfor kan du også se en video med Erik og hejrerne. Videoen varer 1 minut. Jeg beklager formatet – videoen ses bedst på fuld skærm.

Du kan se flere videoer med Erik og fiskehejrerne på You Tube. For eksempel The Heronman of Copenhagen.

Du kan også læse et interview med Erik på netavisen Humleborg online.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *